Rovince

Rovince is de specialist in teekwerende kleding. Binnen Europa de hardst groeiende producent/ groothandel met een 100% focus op de teek en teekpreventie middels professionele beschermende kleding. Dit resultaat is te danken aan het innovatieve vermogen, volledig gecertificeerde teekwerende kledinglijnen en bovenal enthousiaste, vakkundige en professionele medewerkers.

Sinds 2008 ontwikkelt en produceert Rovince teekwerende kleding waarbij er een unieke bescherming tegen het insect wordt gegarandeerd. Het dragen van de kleding voorkomt namelijk 98% van de tekenbeten. De kleding werkt niet alleen tegen teken, maar ook tegen muggen, waardoor de kleding ook beschermt tegen tropische ziektes als Zika en Malaria.

De teekwerende kleding van Rovince is uniek in Europa door het gebruik van Zeck-Protec. Zeck-protec is een professioneel impregneermiddel bestaande uit de actieve stof permethrine dat zorgt voor een “hot feet effect” bij teken. Waar de teek op gewone kleding de kans ziet om omhoog of naar beneden te kruipen om een plek te zoeken waar het zich kan vastbijten, zal het op Rovince kleding loslaten.

Rovince kleding voldoet aan de, pas geïntroduceerde, NEN norm voor kleding die helpt beschermen tegen tekenbeten: NEN 8333. De norm NEN 8333 bepaalt aan welke technische eisen kleding moet voldoen om kwaliteit en gezondheid te waarborgen. Deze NEN normering toont aan dat Rovince kleding niet schadelijk is voor de gezondheid. De geïmpregneerde stof zit ver beneden de norm van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Meer informatie over Rovince kijk op www.rovince.nl of stuur een e-mail naar info@rovince.com.

Rovince